Základní předpis - ALASKA-Express — Fiala Praha
Pobočka Praha: +420 257 222 630 Pobočka Brno: +420 543 254 965
Košík
x Zavolejte 257 214 408
x

Receptura

Položka Množství
- ALASKA-Express neutral s vanilkou a ALASKA 666:
AE neutral s vanilkou, ALASKA 666 150g
voda cca 20°C 200g
vyšlehaná neslazená šlehačka 1000g
.
- ALASKA-Express - ovocné příchuti:
AE - ovocné příchuti 200g
voda cca 20°C 250g
vyšlehaná neslazená šlehačka 1000g
.
- ALASKA-Express - čokoládová, oříšková, Cappucino, Latté Macchiato, Tiramisu:
AE čokoládová, oříšková, Cappuccino, Latté Macchiato, Tiramisu 200g
voda cca 20°C 250g
vyšlehaná neslazená šlehačka 1000g
.
- ALASKA-Express - jogurtová, tvarohová, syrovátková, Panna Cotta Orange:
AE jogurtová, tvarohová, syrovátková, Panna Cotta Orange 500g
voda cca 20°C 1000g
vyšlehaná neslazená šlehačka 1000g

Pracovní postup

1. krok

Postup přípravy naleznete také na etiketě každého balení.

2. krok

Přípravek ALASKA-Express důkladně rozpustíme ve vodě (vlažné cca 20-25°C).

(ALASKU 666 a AE neutral s vanilkou můžeme dochutit dochucovací pastou nebo esencí.)

3. krok

Do rozpuštěné směsi opatrně po částech vmícháme vyšlehanou neslazenou šlehačku.

(Tip.: Do krému připraveného např. z AE neutrální nebo AE banánová můžeme opatrně vmíchat Čokoládové šupinky nebo Kakaovou rýži.)

4. krok
Hotový krém rozetřeme na piškotový plát vložený do ráfku, případně jej naplníme do forem na minidezerty, do tunelu atd. Krém můžeme při roztírání do forem doplnit např. čerstvým i kompotovaným ovocem.
5. krok

Dort nebo dezert necháme ve formě min. 1hodinu ztuhnout v lednici.

Po ztuhnutí odstraníme ráfek, dezerty vyjmeme z forem a dozdobíme.

 

Inspirace pro Vás:

(Recepty na výrobu dortů a dezertů naleznete ve složce RECEPTY)

6. krok

Dort Cappuccino

7. krok
Jahodová bomba
8. krok
Africký sen
9. krok
Šlehačkové minidezerty
10. krok

Šlehakové pohárky MonAmour