Sladké Sushi
Receptura
Položka | Množství |
---|---|
Piškotový plát vláčný: | |
Vejce | 1100g |
Cukr | 400g |
BISQUICK - do piškot.hmoty | 600g |
pravý marcipán (dobře ušleháme) | 50g |
Mouka | 150g |
tekuté máslo | 150g |
mléko | 1l |
..... | |
Malinová rolka (obr.4): | |
Malinová marmeláda | 100g |
Dochucovací pasta malinová | 5g |
CRISTALINE čirý dortový lesk | 50g |
strouhaný kokos | 30g |
Třešně kandované červené, půlené | 100g |
. | |
Meruňková rolka s marcipánem a pistáciemi (obr.5): | |
meruňková marmeláda | 100g |
Dochucovací pasta mandarinková | 10g |
CRISTALINE čirý dortový lesk | 50g |
Marcipán pomerančový | 75g |
pistácie sekané | 50g |
. | |
Dvoubarevná ananasová rolka (obr.9): | |
Suroviny na piškotový plát vláčný (viz výše) | |
kakao nebo potravinářská barva na obarvení plátu | |
Alaska-Express ananasová (krém v prášku) | 200g |
kokosové mléko (možno naředit vodou) | 250g |
vyšlehaná šlehačka, neslazená | 1000g |
broskve nebo ananas (kompot) na ozdobu | |
. | |
Nektarinková kostka (obr.12 a 14): | |
tenký piškotový plát | 5ks |
meruňková marmeláda | 1000g |
Dochucovací pasta broskev | 60g |
CRISTALINE čirý lesk | 75g |
CRISTALINE červený lesk | 100g |
strouhaný kokos | 250g |
kousky nektarinek | 180g |
(Marcipán pistáciový Lubeca a čokoládový dekor) | |
. | |
Třešňová kostka (obr.15): | |
piškotový plát 60x20cm | 3ks |
BIANKA vanilková | 140g |
máslo | 140g |
studená voda | 70g |
Dochucovací pasta třešňová | 30g |
sirup | 300g |
Dochucovací pasta třešňová | 20g |
strouhaný kokos | 150g |
CRISTALINE čirý lesk | 100g |
CRISTALINE červený lesk | 240g |
čokoládová ozdoba |
Přidat zboží do košíku
Pracovní postup
Dvoubarevná ananasová rolka:
(Podrobný návod viz Základní recept: Barevný plát vláčný)
Ze surovin na piškotový plát vyšleháme těsto, polovinu obarvíme kakaem nebo barvou. Tmavé těsto naneseme v tenké vrstvě na pečnou silikonovou podožku a vytvoříme vodorovné pruhy (těsto setřeme kartou nebo stírací lištou s plochými zuby). Necháme zmrznout.
Připravíme si náplň: Alasku-Express ananasovou rozpustíme v kokosovém mléce a ve dvou částech opatrně vmícháme do vyšlehané neslazené šlehačky. Krém naneseme podélně na pruhy piškotového plátu a pevně zabalíme do potravinářské fólie. Necháme ztuhnout v chladničce. Krájíme na kousky a zdobíme kompotovaným ananasem.
Pruhy z piškotového plátu můžeme také krájet diagonálně, po naplnění, stočení a ztuhnutí krájíme na jedné straně šikmo a zdobíme kouskem broskve.
Třešňová kostka:
Tři piškotové pláty natrenkujeme třešňovým sirupem (sirup ochutíme Dochucovací pastou třešňovou) a spojíme třešňovým krémem (Krém BIANKA, máslo a vodu postupně smísíme a vyšleháme, zašleháme Dochucovací pastu třešňovou). Zbytek třešňového krému natřeme navrch a necháme ztuhnout v lednici.
Nakrájíme na kostky 3x3cm, boky natřeme rozehřátým leskem CRISTALINE a obalíme ve strouhaném kokosu. Ozdobíme leskem CRISTALINE červeným a čokoládovým dekorem.
Pistáciovo-vanilkové sushi:
Připravíme si pistáciovou želatinu: CLARO neutral smícháme s cukrem a do směsi vlijeme vroucí vodu. Vmícháme Dochucovací pastu pistáciovou. Vlažnou želatinu nalijeme na piškotový plát v ráfku a necháme ztuhnout. Připravíme si vanilkový krém: BIANKU a máslo šleháme do hladka, postupně zašleháváme vodu a nakonec Esenci vanilkovou a šleháme cca 5min. Necháme ztuhnout v lednici.
Kosočtverec s vaječným koňakem:
Piškotový plát nakrájíme na pruhy 60x3cm. Připravíme si krém: ČOKOBELLU bílou, máslo a Dochucovací pastu vaječný koňak šleháme cca 5min. Silnou hladkou trubičkou naneseme krém na pruhy piškotu. Malou trubičkou nastříkáme FRUCHTI-TOP jablečný podél krému a ozdobíme jím i vršek krému. Necháme ztuhnout v lednici a poté nakrájíme diagonálně na kosočtverce. Ozdoba: Máčíme v rozpuštěné ČOKOBELLE hořké a zdobíme kandovanou třešní.
Sushi-Broskvička:
Připravíme si broskvový krém: BIANKU a máslo šleháme dohladka, postupně zašleháváme vodu a nakonec Dochucovací pastu broskvovou a šleháme cca 5min. Výroba: Z pišktového plátu vykrájíme kolečka o průměru cca 3,5cm. Na piškotová kolečka poklademe kousky broskví a na ně nastříkáme nebo porcovačkou vyklopíme broskvový krém a necháme ztuhnout v lednici. Ozdoba: Máčíme v rozehřátém lesku CRISTALINE žlutý, po zchladnutí zdobíme čokoládovou ozdobou.