Sladké Sushi — Fiala Praha
Pobočka Praha: +420 257 222 630 Pobočka Brno: +420 543 254 965
Košík
x Zavolejte 257 214 408
x

Receptura

Položka Množství
Piškotový plát vláčný:
Vejce 1100g
Cukr 400g
BISQUICK - do piškot.hmoty 600g
pravý marcipán (dobře ušleháme) 50g
Mouka 150g
tekuté máslo 150g
mléko 1l
.....
Malinová rolka (obr.4):
Malinová marmeláda 100g
Dochucovací pasta malinová 5g
CRISTALINE čirý dortový lesk 50g
strouhaný kokos 30g
Třešně kandované červené, půlené 100g
.
Meruňková rolka s marcipánem a pistáciemi (obr.5):
meruňková marmeláda 100g
Dochucovací pasta mandarinková 10g
CRISTALINE čirý dortový lesk 50g
Marcipán pomerančový 75g
pistácie sekané 50g
.
Dvoubarevná ananasová rolka (obr.9):
Suroviny na piškotový plát vláčný (viz výše)
kakao nebo potravinářská barva na obarvení plátu
Alaska-Express ananasová (krém v prášku) 200g
kokosové mléko (možno naředit vodou) 250g
vyšlehaná šlehačka, neslazená 1000g
broskve nebo ananas (kompot) na ozdobu
.
Nektarinková kostka (obr.12 a 14):
tenký piškotový plát 5ks
meruňková marmeláda 1000g
Dochucovací pasta broskev 60g
CRISTALINE čirý lesk 75g
CRISTALINE červený lesk 100g
strouhaný kokos 250g
kousky nektarinek 180g
(Marcipán pistáciový Lubeca a čokoládový dekor)
.
Třešňová kostka (obr.15):
piškotový plát 60x20cm 3ks
BIANKA vanilková 140g
máslo 140g
studená voda 70g
Dochucovací pasta třešňová 30g
sirup 300g
Dochucovací pasta třešňová 20g
strouhaný kokos 150g
CRISTALINE čirý lesk 100g
CRISTALINE červený lesk 240g
čokoládová ozdoba

Pracovní postup

1. krok

Malinová rolka: 

Ze surovin na piškotový plát (bez kakaa nebo potrav.barvy) vyšleháme těsto a v tenké vrstvě upečeme na silikonové podložce. Vychladlý plát potřeme ochucenou malinovou marmeládou. Pevně stočíme a v potravinové fólii necháme ztuhnout v mrazáku.

2. krok

Po ztuhnutí potřeme roládu mírně rozehřátým leskem Cristaline a obalíme ve strouhaném kokosu.

3. krok
Krájíme na 2cm silné rolky a zdobíme polovinami kandovaných třešní. Můžeme také krájet na jedné straně šikmo a zdobit hoblinkami z bílé čokolády.
4. krok

Tip: Piškotové pláty můžeme potírat také jahodovou nebo rybízovou marmeládou ochucenou dochucovací pastou jahodovou.

 

5. krok

Meruňková rolka s marcipánem a pistáciemi:

Piškotový plát potřeme ochucenou meruňkovou marmeládou, stočíme a necháme zmrazit.

Potřeme rozehřátým leskem Cristaline, obalíme v drcených pistáciích, krájíme na rolky a zdobíme proužkem pomeračového marcipánu nebo čokoládovou cigaretkou.

 

6. krok

Dvoubarevná ananasová rolka:

(Podrobný návod viz Základní recept: Barevný plát vláčný)

Ze surovin na piškotový plát vyšleháme těsto, polovinu obarvíme kakaem nebo barvou. Tmavé těsto naneseme v tenké vrstvě na pečnou silikonovou podožku a vytvoříme vodorovné pruhy (těsto setřeme kartou nebo stírací lištou s plochými zuby). Necháme zmrznout.

7. krok
Ztuhlý vzor přetřeme světlým těstem - těsto musí zcela vyplnit mezery mezi tmavými pruhy. Odpečeme.
8. krok

Po odpečení a zchlazení obrátíme plát vzhůru nohama a sloupneme pečnou podložku. Na spodní straně plátu vidíme pěkný dvoubarevný vzor.

9. krok

Připravíme si náplň: Alasku-Express ananasovou rozpustíme v kokosovém mléce a ve dvou částech opatrně vmícháme do vyšlehané neslazené šlehačky. Krém naneseme podélně na pruhy piškotového plátu a pevně zabalíme do potravinářské fólie. Necháme ztuhnout v chladničce. Krájíme na kousky a zdobíme kompotovaným ananasem.

Pruhy z piškotového plátu můžeme také krájet diagonálně, po naplnění, stočení a ztuhnutí krájíme na jedné straně šikmo a zdobíme kouskem broskve.

10. krok

Tip: Využít můžeme i části plátů s méně povedeným vzorem (např. okrajové části): na pruh plátu naneseme krém, doprostřed poklademe kousky barevného ovoce - jahod, rybízu apod. Po stočení a ztuhnutí rolku nakrájíme na dílky, které celé nebo částeně polejeme rozehřátým čokoládovým krémem ČOKOBELLA.

 

11. krok

Nektarinková kostka:

Tenké piškotové pláty spojíme dohromady meruňkovou marmeládou ochucenou broskovou dochucovací pastou a necháme přes noc ztuhnout v lednici. Poté nakrájíme na kostky.

12. krok

Kostky potřeme rozehřátým leskem CRISTALINE a obalíme ve strouhaném kokosu. Ozdobíme kouskem nektarinky.

13. krok

Tip: Nakrájené kostky potřeme leskem CRISTALINE a ze tří stran potáhneme rozváleným proužkem pistáciového marcipánu.

14. krok

Zbývající strany kostky obalíme ve strouhaném kokosu a kostku ozdobíme leskem CRISTALINE červeným.

 

15. krok

Třešňová kostka:

Tři piškotové pláty natrenkujeme třešňovým sirupem (sirup ochutíme Dochucovací pastou třešňovou) a spojíme třešňovým krémem (Krém BIANKA, máslo a vodu postupně smísíme a vyšleháme, zašleháme Dochucovací pastu třešňovou). Zbytek třešňového krému natřeme navrch a necháme ztuhnout v lednici.

Nakrájíme na kostky 3x3cm, boky natřeme rozehřátým leskem CRISTALINE a obalíme ve strouhaném kokosu. Ozdobíme leskem CRISTALINE červeným a čokoládovým dekorem.

 

16. krok

Pistáciovo-vanilkové sushi:

Připravíme si pistáciovou želatinu: CLARO neutral smícháme s cukrem a do směsi vlijeme vroucí vodu. Vmícháme Dochucovací pastu pistáciovou. Vlažnou želatinu nalijeme na piškotový plát v ráfku a necháme ztuhnout. Připravíme si vanilkový krém: BIANKU a máslo šleháme do hladka, postupně zašleháváme vodu a nakonec Esenci vanilkovou a šleháme cca 5min. Necháme ztuhnout v lednici.

17. krok
Po ztuhnutí krájíme na obdélníčky 5x2,5cm a zdobíme zelenými kandovanými třešněmi a sekanými pistáciemi.
18. krok

Tip: Z piškotového plátu potřeného vrstvou pistáciové želatiny a vanilkového krému vykrajujeme kolečka o prům.cca 3,5cm. Boky potáhneme rozváleným marcipánem pomerančovým a zdobíme sekanými pistáciemi.

 

19. krok

Kosočtverec s vaječným koňakem:

Piškotový plát nakrájíme na pruhy 60x3cm. Připravíme si krém: ČOKOBELLU bílou, máslo a Dochucovací pastu vaječný koňak šleháme cca 5min. Silnou hladkou trubičkou naneseme krém na pruhy piškotu. Malou trubičkou nastříkáme FRUCHTI-TOP jablečný podél krému a ozdobíme jím i vršek krému. Necháme ztuhnout v lednici a poté nakrájíme diagonálně na kosočtverce. Ozdoba: Máčíme v rozpuštěné ČOKOBELLE hořké a zdobíme kandovanou třešní.

 

20. krok

Sushi-Broskvička:

Připravíme si broskvový krém: BIANKU a máslo šleháme dohladka, postupně zašleháváme vodu a nakonec Dochucovací pastu broskvovou a šleháme cca 5min. Výroba: Z pišktového plátu vykrájíme kolečka o průměru cca 3,5cm. Na piškotová kolečka poklademe kousky broskví a na ně nastříkáme nebo porcovačkou vyklopíme broskvový krém a necháme ztuhnout v lednici. Ozdoba: Máčíme v rozehřátém lesku CRISTALINE žlutý, po zchladnutí zdobíme čokoládovou ozdobou.