Skořicovo-šlehačkové řezy — Fiala Praha
Pobočka Praha: +420 257 222 630 Pobočka Brno: +420 543 254 965
Košík
x Zavolejte 257 214 408
x

Receptura

Položka Množství
1 plech 60x20cm
(1ks) plát z křehkého těsta 60x20cm 450g
(2ks) plát z piškotového těsta 60x20cm 600g
meruňkové marmelády 100g
- Skořicová šlehačka:
AE skořicová vánoční hvězda 240g
voda cca 25°C 300g
vyšlehaná neoslazená šlehačka 1200g
- Skořicový žel:
OVOŽEL neutral - čirý, sladký 250g
voda 500g
skořice mletá 5g
- Ozdoba:
vyšlehaná oslazená šlehačka 100g
Čokoládové hoblinky bílé LUIJCKX 25g

Pracovní postup

1. krok
Dno ráfku vyložíme plátem z křehkého těsta, potřeme jej meruňkovou marmeládou a přiklopíme 1ks plátu z piškotového těsta.
2. krok
Přípravek AE skořicová vánoční hvězda důkladně rozpustíme ve vodě a po částech opatrně vmícháme do vyšlehané neoslazené šlehačky.
3. krok

1/2 skořicové šlehačky natřeme na připravené pláty slepené marmeládou, přiklopíme druhým pišktovým plátem a doplníme zbylou šlehačku. Necháme min 1hodinu zchladit v lednici.

4. krok

Připravíme si skořicový žel: ve vodě důkladně rozmícháme želírovací přípravek OVOŽEL a jemně mletou skořici. Žel rozetřeme na vychlazený dezert.

5. krok
Hotový dezert dozdobíme dle fantazie vyšlehanou šlehačkou, čokoládovými hoblinkami a dekorem s vánočním motivem.