Hruškovo-čokoládový dort — Fiala Praha
Pobočka Praha: +420 257 222 630 Pobočka Brno: +420 543 254 965
Košík
x Zavolejte 257 214 408
x

Receptura

Položka Množství
piškotového plátu 2ks
kompotovaných hrušek, osušených, zbavených jadřinců a nakrájených na čtvrtky 2ks
ALASKA-EXPRESS hrušková BRAUN 100g
vody, cca 25°C 125g
vyšlehané šlehačky neslazené 500g
ALASKA-EXPRESS čokoládová BRAUN 100g
vody, cca 25°C 125g
vyšlehané šlehačky neslazené 500g
čokoládové dekory Filigran - MIX - tři tvary BRAUN
nebo Čokoládové hobliny hořké BRAUN

Pracovní postup

1. krok

ALASKU-EXPRESS Čokoládovou rozpustíme ve vodě a opatrně vmícháme šlehačku.

Stejný postup zopakujeme s ALASKOU-EXPRESS Hruškovou (viz návod uvedený v detailu výrobku příp. na obalu).

2. krok

Jedním čokoládovým plátem vyložíme dno ráfku (formy).

3. krok
Střed plátu poklademe čtvrtkami hrušek a rozetřeme na ně hruškovou šlehačku. Na vrstvu šlehačky položíme druhý čokoládový plát a doplníme čokoládovou šlehačkou (část šlehačky necháme stranou na zdobení.
4. krok
Navrch dortu ozdobně nastříkáme zbytek šlehaček, posypeme čokoládovými hoblinami nebo ozdobíme čokoládovým dekorem.
5. krok
Dort necháme minimálně 1 hodinu ztuhnout v lednici nebo chladícím boxu.