Dezerty v pohárcích — Fiala Praha
Pobočka Praha: +420 257 222 630 Pobočka Brno: +420 543 254 965
Košík
x Zavolejte 257 214 408
x

Receptura

Položka Množství
ŽELY:
Čiré nebo barevné želé:
OVOŽEL neutral - čirý, sladký 250g
voda nebo šťáva z ovoce (neslazená) 500g
Vodu nebo neslazenou šťávu z libovolného ovoce přivedeme k varu a vmícháme OVOŽEL. Není nutno dále vařit.
-
Jahodové, malinové, brusinkové nebo borůvkové želé:
CLARO červené, jahodové 50g
cukr 200g
voda 500g
jahody, maliny, brusinky nebo borůvky (mražené) 750g
CLARO smísíme s cukrem a vmícháme do vařící vody, vmícháme jahody, maliny, brusinky nebo borůvky a krátce povaříme.
-
Meruňkové želé:
CLARO žluté, meruňkové 50g
cukr 200g
voda 500g
CLARO smísíme s cukrem a vmícháme do vařící vody, krátce povaříme.
-
KRÉMY:
Šlehačkový krém neutrální s vanilkou:
AE neutral s vanilkou 75g
voda 100g
vyšlehaná neslazná šlehačka 500g
Alasku-Express rozpustíme ve vodě a opatrně vmícháme do vyšlehané šlehačky.
-
Šlehačkové krémy: ananas, brusinka, jahoda, exotické ovoce, mango, malina, kiwi-angrešt, jablko, citron, banán, pomeranč, meruňka, třešeň, hruška, oříšek, karamel, skořice, čokoláda, Latté Macchiato, Cappuccino, Tiramisu:
Alaska-Express - libovolná příchuť dle nabídky 100g
voda 125g
vyšlehaná neslazená šlehačka 500g
Alasku-Express rozpustíme ve vodě a opatrně vmícháme do vyšlehané šlehačky.
-
Šlehačkové krémy: tvaroh, jogurt, jogurt-hruška, jogurt-borůvka, jogurt-limetka, syrovátka-broskev-maracuja, syrovátka-třešeň-banán, podmáslí-lesní ovoce, Panna Cotta Orange:
Alaska-Express - tvarohové a jogurtové příchuti dle nabídky 250g
voda 500g
vyšlehaná neslazená šlehačka 500g
Alasku-Express rozpustíme ve vodě a opatrně vmícháme do vyšlehané šlehačky.
-
Krém Brulée:
BRULÉE - krém 75g
tekutá neslazená šlehačka 250g
mléko 150g
Šlehačku s mlékem přivedeme k varu a vmícháme směs Brulée.
-
OVOCNÉ NÁPLĚ:
FRUCHTI-TOP náplň: jablečná, švestková nebo třešňová
-
OZDOBY:
Lesky: čirý, čokoládový, červený, třpytivý zlatý:
CRISTALINE čirý, čokoládový nebo červený
GOLD SPARKLE - Lesk dortový zlatý
Topping čokoládový, jahodový, kiwi, karamelový nebo lesní směs
Čokoládové ozdoby např.:
Filigran MIX - tři tvary
MOKKA ZRNA - čokol.
GO AFRIKA 5 motivů - čtverce hořká čok.
Cigaretky Rubens 4,5cm - hořká čokol.
Čokoládové hoblinky
Jura deska hořko-bílá - k nalámání
Čokoládové banánky
BIENEX směs na karamelové placičky - smísíme s plátky mandlí a upečeme
-
PLASTOVÉ POHÁRKY
Pohárky plastové Glamour, Deco a Voilá
Pohárky plastové MonAmour a Charme
Pohárky plastové PMO

Pracovní postup

1. krok

Plastové pohárky v nejrůznějších tvarech plníme jednotlivými vrstvami krémů, želů, ovocných náplní i čerstvého ovoce. Necháme ztuhnout min. 1h v lednici. Vrstvy můžeme libovolně kombinovat podle fantazie. Záleží jen na nás, jakých chuťových i barevných kombinací chceme dostáhnout.

 

Inspirace pro Vás:

2. krok

Čokoládovo-tvarohovo-jahodový mls: vrstvíme postupně šlehačkový krém čokoládový, tvarohový, jahodové želé, opět šlehačkový krém tvarohový a navrch čokoládový. Zdobíme čokoládovými hoblinkami a cigaretkami z hořké čokolády.

 

Jahody se šlehačkou: Šlehačkový krém Alaska-Express neutrální s vanilkou (může být i jahodový, jogurtový nebo tvarohový), jahodové želé, čerstvé jahody

3. krok

Citronové osvěžění: Vrstvíme čestvé ovoce, šlehačkový krém Alaska-Express citronový a zdobíme ovocným toppingem, citrusovým ovocem a čokoládovou cigaretkou.

 

Dezert kiwi-angrešt: Čokoládový topping kombinujeme se šlehačkovým krémem Alaska-Express kiwi-angrešt. Zdobíme kiwi toppingem a ovocem.

4. krok

Jablka se skořicí: šlehačkový krém Alaska-Express jablečný, ovocná náplň FruchtiTop jablko a šlehačkový krém Alaska-Express skořicový ozdobíme karamelovou placičkou Bienex.

 

Limetkový jogurt s třešněmi: šlehačkový krém Alaska-Express jogurt-limetka doplníme ovocnou náplní FruchtiTop třešňovou a plátkem limetky.

5. krok

Jahody a maliny: šlehačkový krém Alaska-Express jahodový nebo malinový s jahodovým, resp. malinovým želé zdobíme čerstvým ovocem.

 

Karamelový pohárek: Šlehačkový krém Alaska-Express karamelový s karamelovým toppingem ozdobíme opatkou, čokoládovým dekorem nebo placičkou Bienex.

 

Dezert Tiramisú: Kombinaci šlehačkového krému Alaska-Express Tiramisu s čokoládovým toppingem zdobíme kakaem, čokoládovým dekorem a kouskem zlata.

6. krok

Cherry pohárek: Šlehačkový krém Alaska-Express třešňový, čokoládový topping, čerstvé třešně.

 

Banánky v čokoládě: Šlehačkový krém Alaska-Express čokoládový a banánový, čerstvé banány, čokoládový topping, kakao.

7. krok

Latte Macchiato dezert: Střídáme vrstvy šlehačkového krému Alaska-Express neutrálního ochuceného dochucovací pastou mokka, neutrálního s vanilkou a Latte Macchiato případně Cappuccino.

 

Želé dezert: Čirý Ovožel a červené Claro jahodové můžeme ozdobit čerstvým ovocem nebo snítkou máty

 

Švestkové želé: Ovožel rozmícháme ve švestkové šťávě a doplníme ovocnou náplní FruchtiTop švestkovou a zdobíme ovocem.

 

Pomerančový dezert: Ovožel rozmícháme v pomeračnové šťávě, zkombinujeme se šlehačkovým krémem Alaska-Express pomeranč nebo Panna Cotta Orange a odzobíme ovocem a taženým karamelem.

8. krok

Exotický pohárek: Nadrobnou pokrájené kousky exotického ovoce (čerstvé i kompotované), šlehačkový krém Alaska-Express African Dream, čokoládový dekor.

 

Dvoubarevné želé: meruňkové a jahodové želé CLARO, čokoládový dekor, plátek pomeranče, karamelová placička Bienex.

9. krok

Piňa-Colada: Směs na šlehačkový krém Alaska-Express Ananas rozpustíme místo vody v kokosovém mléce a vmícháme do vyšlehané šlehačky. Doplníme kousky ananasu a plátky kokosu.

10. krok
Créme Brulée: z tekuté šlehačky, mléka a směsi na Créme Brulée připravíme krém, nalijeme do pohárků a ozdobíme čokoládovou nebo karamelovou ozdobou.