Čokoládový koláč s jahodami — Fiala Praha
Pobočka Praha: +420 257 222 630 Pobočka Brno: +420 543 254 965
Košík
x Zavolejte 257 214 408
x

Receptura

Položka Množství
SCHOKO-RÜHRKUCHEN - směs na čokoládový koláč 1500g
jedlého oleje 675g
vody 675g
NAPOLEON - vanilkový krém 300g
mléka (lze z části nahradit smetanou ke šlehání) 1000g
čerstvých jahod 3000g
CLARO červené, jahodové 100g
cukru 400g
vody 1000g

Pracovní postup

1. krok
Připravíme si čokoládový korpus: smísíme SCHOKO-RÜHRKUCHEN s olejem a vodou a šleháme při středních otáčkách cca 2-3 minuty. Hmotu nalijeme na plech s vyšším okrajem a odpečeme - teplota pečení: cca 180°C, doba pečení: cca 25 minut.
2. krok
Smícháme NAPOLEON a mléko a vyšleháme krém. Krém rozetřeme na vychladlý korpus a ozdobíme nakrájenými jahodami.
3. krok

Ve vodě důkladně rozmícháme CLARO jahodové a cukr a vzniklým želem zalijeme navrstvené jahody. Po ztuhnutí krájíme na díly.