Banánovo-čokoládové kostky — Fiala Praha
Pobočka Praha: +420 257 222 630 Pobočka Brno: +420 543 254 965
Košík
x Zavolejte 257 214 408
x

Receptura

Položka Množství
(24x44cm) piškotového plátu světlého 1ks
(24x44cm) piškotového plátu tmavého (lze doplnit plátem z křehkého těsta) 1 ks
meruňkové marmelády 100g
banánů 6ks
Čokoládový krém:
AE neutral s vanilkou (bal. 1kg) 60g
vody, cca 25°C 60g
OTHELLO - s koňakem - kakaová pasta 40g
vyšlehané neslazené šlehačky 300g
Banánový krém:
AE neutral s vanilkou (bal. 1kg) 120g
vody, cca 25°C 120g
DP banánová - dochucovací pasta 50g
vyšlehané neslazené šlehačky 600g
Na ozdobu:
plátků čerstvých banánů 33ks
Čokoládové hobliny - hořké 60g

Pracovní postup

1. krok

Připravíme si čokoládový krém:

ALASKU-EXPRESS neutral rozpustíme ve vodě, přimícháme pastu OTHELLO a opatrně vmícháme do vyšlehané šlehačky.

2. krok

Připravíme si banánový krém:

ALASKU-EXPRESS neutral rozpustíme ve vodě, přimícháme DP banánovou a opatrně vmícháme vyšlehanou šlehačku.

3. krok
Na plát z křehkého těsta položíme tmavý piškotový plát (lze použít i samostatně) a potřeme jej meruňkovou marmeládou. Poklademe podélně rozkrojenými banány.
4. krok
Na piškot s banány rozetřeme čokoládový krém a přiklopíme světlým piškotovým plátem. Doplníme vrstvou banánového krému.
5. krok
Dozdobíme plátky čerstvých banánů a čokoládovými hoblinami a rozkrájíme na kostky.